Tečajevi talijanske kulture

Govoriti strani jezik i poznavati kulturu mjesta gdje se taj jezik govori su međusobno su isprepletene razine znanja. Centar talijanskog jezika Ciao! i škola Smart osmislili su niz jedinstvenih tečajeva talijanske kulture upravo kako bi olakšali učenje talijanskog jezika i kako bi polaznicima na vrlo zabavan i dinamičan način približili niz zanimljivosti vezanih za različite aspekte talijanske kulture.
Svaki tečaj traje ukupno 20 sati ( jedan sat = 45 minuta), a održava se jednom tjedno po dva sata tijekom 10 tjedana. Za formiranje grupe potrebno je najmanje 6, a najviše 10 polaznika. Materijali će biti u potpunosti prilagođeni jezičnoj razini polaznika.
O tečajevima:

MINI TEČAJ TALIJANSKOG JEZIKA I KULTURE
Tečaj se sastoji od 10 sati jezika (gramatički pojmovi i fraze – osnovni i napredni) i 10 sati talijanske kulture. Tečaj je zamišljen kao šetnja kroz talijansku povijest, zemljopis, kinematografiju, glazbu, najznačajnije talijanske umjetnike, pravce i još mnogo toga. Naučite sve (i još više) što ste oduvijek željeli znati o Italiji.
Tečaj se odvija kao cjeloviti program od 20 sati (jezik i kultura) ali i kao zasebni tečaj kulture (10 sati).


PJEVAJMO ZAJEDNO
Tečaj koji smo nazvali Pjevajmo zajedno namijenjen je onima koji vole talijansku glazbu i koji vole pjevati. Tijekom svakog susreta sluša se po jedna pjesma, a tekst pjesme služi za analizu talijanske gramatike i vokabulara. Radi se o vrlo dinamičnom i zabavnom načinu učenja talijanskog jezika. Pjesme koje ćemo slušati pripadaju različitim razdobljima talijanske glazbe, pa će polaznici imati priliku upoznati se s poviješću talijanske glazbe.


KUHARI BEZ LONACA
Pogađate, pretpostavljamo, kome je namijenjen tečaj koji smo nazvali Kuhari bez lonaca – gurmanima! Volite li talijansku kuhinju? Što, zapravo, podrazumijevate pod talijanskom kuhinjom? Vjerojatno ćete reći: pizza, lazanje, njoki, tortellini (…) Je li to sve? Znate, ima toga još puno.
Zajedno ćemo otkriti recepte tipične za razne talijanske regije. Nažalost, nemamo kuhinju u kojoj bismo mogli pokazati naše kuharsko umijeće, ali smo zato odlično opremljeni svim mogućim alatima za usvajanje talijanskog jezika. Nudimo pregršt vježbi vezanih za talijansku kuhinju, gramatiku i vokabular te smo sigurni da će vam one pomoći da postanete pravi pravcati šefovi talijanske kuhinje, doduše bez lonaca.


VIRTUALNI IZVIĐAČI
Prvenstveni cilj tečaja koji smo nazvali Virtualni izviđači je pokazati polaznicima da Italija nije samo zemlja u kojoj se možemo diviti poznatim palačama, skulpturama i slikama, nego i zemlja koja nudi autentična umjetnička djela prirode. Planine, šume, jezera, rijeke, otoci, vulkani i druga čuda prirode – sve ćemo to proći na našem putovanju uzduž i poprijeko Italijom. Nećemo vas samo potaknuti na putovanje, već ćemo kroz fotografije i tekstove koje ćemo zajedno proučiti savladati i jedan dio talijanske gramatike i vokabulara.


AKTUALNOSTI
Tečaj koji smo nazvali Aktualnosti namijenjen je onima koji žele biti u tijeku događaja. Zajedno ćemo gledati vijesti, čitati novine i časopise te proći cijeli niz aktualnih tema: od gospodarstva, politike i crne kronike, preko sporta i kulture do mode, zdravlja i tračeva. Jezik masovnih medija se znatno razlikuje od tekstova koji su sastavni dijelovi udžbenika za učenje talijanskog jezika, pa se stoga pozivaju svi oni koji se žele baciti u pravu jezičnu stvarnost da se odluče za ovaj dinamičan i informativan tečaj.


KNJIŽEVNI KLUB
Tečaj koji smo nazvali Književni klub namijenjen je onima koji vole čitati i koji traže društvo s kojim će komentirati pročitanu knjigu. Jedan odlomak, isječak ili lik mogu biti tumačeni na različite načine, a usporedba različitih interpretacija može biti poticajna i zabavna. U deset susreta zajedno ćemo čitati književna djela ili isječke književnih djela poznatih talijanskih autora. Članovi ovog kluba će na taj način imati priliku upoznat se s talijanskom književnošću, kao i naučit talijanski jezik, s obzirom da će svaki pročitani tekst, poslužiti kao temelj, za analizu talijanske gramatike i vokabulara.


loading